fredag, oktober 17, 2008

I dag udkommer Christian Yde Frostholms Ofte Stillede Spørgsmål. Martin Johs. Møller har været hurtig med en anmeldelse.

En ting jeg lagde mærke til i bogen var dens (jo ikke udelukkende) homoseksuelle referenceramme - altså det at indskrive mandlige homoseksuelle erfaringer fra nettet i poesien i en sådan grad. Det føles nyt og forfriskende. Ligesom i Niels Franks Små Guder der udkom tidligere på året. Ikke at det er det disse bøger handler om, at være homoseksuel mand i dag, de indskriver blot denne erfaringshorisont i dansk poesi på en måde der for mig er ny. Eller som Tue Andersen Nexø skrev i sin anmeldelse af Små Guder i Information:

Det ville være forkert at sige, at Små guder handler om at være homoseksuel, den har det bare som sit udgangspunkt, på samme måde som bogen ikke handler om sex, det er der bare, vildt og pludseligt. Undervejs skriver Niels Frank sig så både ind i og ud af nutidens klichéer om aldrende bøsser. Begge dele med en åbenlys selvfølgelighed - hvorfor lade være? - som faktisk føles ny i dansk litteratur.

Ingen kommentarer:

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK