fredag, september 16, 2011

Pressemeddelelse, 15. september 2011, København

Møllegades Boghandel trues med lukning og inviterer derfor til åbent krisemøde

Som frivilligt drevet boghandel har Møllegades Boghandel siden 2008 skabt tiltrængt rum for kvalitetslitteratur, små forlag og skæve formater. Nu trues butikken med lukning, men kan det passe, at der ikke er plads til et litterært fristed som Møllegades Boghandel i Danmarks hovedstad?

Siden 2008 har Møllegades Boghandel eksisteret som et åndehul for kvalitetslitteraturen med særligt fokus på ny nordisk litteratur, oversat verdenslitteratur og udgivelser, hvor litteraturen bevæger sig imod musikken og billedkunsten. Butikken har samtidig været en aktiv medspiller i forhold til at bygge et levende litteraturmiljø op på Nørrebro med Møllegade som et kraftcentrum i samarbejde med Literaturhaus, Det Poetiske Bureau m.fl.

Frivilligt og kollektivt drevet boghandel

Dette arbejde er blevet muliggjort gennem stor opbakning fra frivillige og med støtte fra Husets Forlag. Imidlertid har Husets Forlag pr. 1. december valgt at trække deres støtte, og selvom boghandlen har oplevet en stigende interesse det seneste år, ligesom litteraturmiljøet i Møllegade har oplevet en opblomstring efter at både Det Poetiske Bureau og Forlaget Arena er flyttet ind i gaden, står Møllegades Boghandel for at skulle lukke, med mindre der findes en løsning inden 1. december.

At de små boghandlere har trange kår for tiden er ingen nyhed. Vi, der kollektivt og frivilligt har drevet boghandlen gennem årene, mener dog, at København vil være fattigere uden et åndehul for litteraturen som Møllegades Boghandel. Og eftersom vi mærker opbakning fra både forlag og forfattere og som sagt en stigende interesse fra kunderne, tænker vi, at det da ikke kan passe, at der i Danmarks hovedstad ikke kan findes en idealistisk boghandel, der vægter den gode litteratur og som skaber et tiltrængt hjemsted for især de små forlag, de skæve formater og finurlige

Invitation til møde 28. september

Vi har dog stadig en tro på, at der kan findes en løsning. Vi indbyder derfor til åbent møde om boghandlens fremtid. Mødet foregår i Literaturhaus, Møllegade 7, den 28. september kl. 20.00, og vi opfordrer alle, der ønsker, at der fortsat skal være plads til de små kvalitetsboghandlere i København til at dukke op. Klart står det, at der skal bygges en ny organisation op omkring boghandlen, og vi hilser alle gode ideer og forslag velkomne. Vi er både interesserede i at høre fra folk, der konkret ønsker at engagere sig i boghandlens fremtid, folk, der kan bidrage med rådgivning i forhold til en evt. foreningsdannelse og selvfølgelig folk, der har ideer til støttemuligheder og hvordan man generelt kan forbedre den økonomiske situation. Kan man ikke møde op 28. september, er man selvsagt også velkommen til at kontakte os på info@moellegadesboghandel.


Uanset hvad der sker fortsætter vi ufortrødent frem til 1. december med at arbejde for den gode litteratur. Med stærke titler på hylderne og adskillige gode arrangementer. Allerede 21. september kan vi således byde på Peter Laugesen og Sternberg, der vil læse deres fælles værk Buddha med hund op. Meget mere følger de kommende For yderligere information – skriv til presseansvarlig Rasmus Steffensen på presse@moellegadesboghandel.dk eller ring på tlf. 20 61 60 66.

Ingen kommentarer: