fredag, april 16, 2010

Apropos denne blogpost; der er behørig ramasjang i den i dag i Informations spalter og særligt vil jeg fremhæve Niels Franks reaktion på Erik Skyum-Nielsens anmeldelse af hans seneste bog - Manglende anmelderetik er overskriften på indlægget, der for mig at se stiller et alvorligt spørgsmål til Skyums kritiske praksis.

7 kommentarer:

Martin Glaz Serup sagde ...

Flere fejder her; det er nu ikke fejden for sin egen skyld der interesserer mig.

Lars Bukdahl sagde ...

Jeg er OGSÅ interesseret i fejden for dens egen skyld!
Men jeg ved godt, hvem jeg holder med!
Og jeg mener, hvad jeg siger, når jeg blander mig!

Lars Bukdahl sagde ...

Fejder er en form!
Polemik er en genre!

Susanne sagde ...

Å, Gud. De er så performativ.

Martin Glaz Serup sagde ...

Og for dem der ikke er på Facebook - kommentarerne til Niels Franks indlæg fra min væg, som det hedder:

Katinka My Jones
måske burde man have skrevet sådan en hver gang man fik en nedladende, ubehagelig og over stregen anmeldelse... man sover garanteret bedre om natten bagefter.

Martin Glaz Serup
Jeg synes nu at Franks pointe er temmelig principiel og handler om mere end forfatterens nattesøvn. Den stiller vel spørgsmål ved Skyums kritiske praksis som sådan!

Katinka My Jones
enig. mit svar var også af mere flygtig, henslængt art.

men: der er noget lidt uheldigt i at kritisere en hel anmelderpraksis på baggrund af en negativ anmeldelse af ens egen bog, synes jeg. især de sidste par sætninger er udnødvendigt nedladende og bitre.

Shadi Angelina Bazeghi
de sidste par linjer er da for fede; so enough is seriously enough n btw who the fuck are you to judge me=) så logisk + de erklærer død over janteloven=)))) Way 2 go, Niels Frank, ÈN VEJ!!!

Rikke Villadsen
og da også en god pointe (generelt og principielt) ved at bemærke overfor læserne, at der rundt omkring er nogen der hviler for meget på deres laurbær, er faldet i staver eller søvn (ja måske tager en morfar) på deres magtfulde poster

Anonym sagde ...

Er Franks kritik ikke gældende for langt de fleste andre anmeldere, måske har de så bare nogle andre idiosynkrasier? Jeg tænker her især på en frisk fyr som Lars Bukdahl... Kunne man strengt taget ikke skifte nogle enkelte navne og begreber i Franks kommentar ud med nogle andre, og så ville det gælde Bukdahl, for eksempel? Kan kritikere gøre andet end at dømme ting ud fra deres egne subjektive præferencer når alt kommer alt?

Mvh
Michael Parda

Martin Glaz Serup sagde ...

Og her en hel bunke gengensvar.