torsdag, august 16, 2018

Kan litteraturen bruges som medicin?

– fra årets Folkemøde på Bornholm –
– hør podcasten her

Forskning peger på, at litteratur kan have en gavnlig effekt på fysisk og psykisk sundhed. Kan litteratur bruges som medicin?

Flere store forskningsprojekter sætter fokus på, hvordan litteraturen kan bruges tværvidenskabeligt og dermed bidrage til at gøre os klogere på områder som sundhed, samfund og politik. Især i sundhedsvidenskaben er brugen af litteratur slået igennem, og rundt om i landet har man opnået positive effekter med fx i læsegrupper i psykiatrien, narrativ medicin - en behandlingsmæssig tilgang, hvor lægen forholder sig til patientens fortælling som en væsentlig del af behandlingsforløbet- og ved hjælp af creative writing-forløb, hvor patienter skriver deres egne tekster i mindre skrivegrupper.
I denne debat diskuterer vi, hvad det er, litteraturen kan, og hvad den kan bidrage med på andre videnskabelige felter, særligt på det sundhedsvidenskabelige område, og hvorfor den tilsyneladende har en helbredende virkning.

Deltagere:
Martin Glaz Serup, forfatter og Ph.d.
Birgit Bundesen, 1. reservelæge
Anne Lindhardt, formand for Psykiatrifonden
MF Yildiz Akdogan (S)
Moderator: Lene Agersnap, praktiserende læge og
redaktør på Ugeskrift for Læger

1 kommentar:

Google+ sagde ...

Ekte Kjærlighet Stave Caster Dr. Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velhavende staver, Beskyttelsesformer, fruktbarhetstasting. Kontaktinfo
(Email: templeofanswer@hotmail.co.uk
Ring, Viber og whatsapp +2348155425481)

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK