tirsdag, november 24, 2015

I morgen har filmen om Jacob Ejersbo premiere. Jeg har set den, og har lovet DOXBIO at skrive om den på Kornkammer. Jeg synes desværre den er ret dårlig. Men Johannes Riis er god. Se traileren her.

4 kommentarer:

Lars Bukdahl sagde ...

Vil du ikke fortælle, hvorfor den er dårlig, Martin!? Jeg blev bedt om at anmelde den for Ekko, men svarede, at min ikke-beundring for forfatterskabet var et dårlig udgangspunkt for at mene noget

Martin Glaz Serup sagde ...

I Information finder Ralf Christensen, som jeg sædvanligvis har den største fidus til, at filmen er "fremragende"; så man må vel se den selv for at bedømme.

Martin Glaz Serup sagde ...

Nåja, jeg ved ikke rigtig om det handler så meget om Ejersbo egentlig, om man får så meget at vide, mest bliver det to af Ejersbos venner, og særligt den ene, der bliver en slags hovedperson, en ustoppelig talestrøm er han, han taler allermest om sig selv, og jeg ved faktisk ikke om jeg er særlig interesseret i 'ham selv' eller om 'ham selv' er en særlig interessant person. (Eller: det gør jeg faktisk godt - jeg synes IKKE han er spændende, snarere helt fantastisk irriterende, han skygger enormt for det jeg, qua filmens titel, troede den skulle handle om --- nå, jeg ville så gerne udtrykke mig vagt og diplomatisk, så jeg ikke igen skal skændes med folk, jeg kun kender overfladisk, som det skete imens filmen blev optaget og det hele blev diskuteret på Promenaden, men det ved jeg ikke om helt lykkedes mig her...).

Martin Glaz Serup sagde ...

Jeg har lige talt i telefon med Rune Skyum-Nielsen, som jeg havde skrevet noget grimt og fejlagtigt om ovenfor, som jeg derfor har slettet - vi har tidligere været oppe at toppes en smule i forbindelse med den Ejersbo-diskussion, der fandt sted på Promenaden for et par år siden. Der er nogle spidsformuleringer rundt omkring i den debat, og det hele løber sine steder af sporet, men grundlæggende synes jeg stadig at det er et godt dokument, linket ovenfor; at det er en vigtig diskussion, om Afrika-repræsentationer i dansk litteratur, om repræsentationer i det hele taget. I øvrigt jo en diskussion der kunne blive vældig aktuel igen nu her, ikke kun i anledning af filmen om Ejersbo, men også fordi Jesper Bryggers Silfo lige er udkommet, fordi Joachim Lykkes Om min søster er lige ved at udkomme, og fordi Peder Frederik Jensens Vold udkommer først i det nye år. (Desuden uverificerede rygter om at Jeppe Brixvold har en afrika-roman på vej....)

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK