onsdag, april 22, 2015

I morgen i Århus (argh! hvem der var der!)

Den franske konceptdigter Jacques Jouet er i byen, og i den forbindelse inviterer Aarhus Litteraturcenter til en aften i konceptdigtningens tegn. Jouet er medlem af gruppen Oulipo – en samling af digtere og matematikere, der leger med sprogets strukturer på spændende og sjove måder. Jouet vil bl.a. læse op af nogle af de digte han skriver i løbet af sit ophold i Aarhus.

På scenen får Jouet selskab af de to danske digtere Martin Larsen og Christian Yde Frostholm, som begge har arbejdet konceptuelt med udgangspunkt i nogle af de samme metoder som Jouet. Aftenen består først af oplæsninger fra de tre forfattere efterfulgt af en samtale om konceptuel digtning, Oulipo og forholdet til Paris.

Lektor i Fransk Litteratur ved Aarhus Universitet, Steen Bille Jørgensen, vil styre begivenhederne, og sørge for, at alle kan følge med - selvom man ikke kan fransk.

Arrangementet finder sted i Vogn 1 på Godsbanen.

Læs mere om forfatterne her: http://www.litteraturen.nu/begivenhed/konceptdigtningens-muligheder-en-aften-med-jacques-jouet-martin-larsen-og-christian-yde-frostholm/

Jacques Jouet er i Aarhus i forbindelse med Fresh Eyes-projektet, som er en del af Kulturby 2017 og laves i samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter. Fresh Eyes inviterer løbende forfattere og fotokunstnere til Aarhus, hvor de får til opgave at se på byen med friske øjne i originale værker. Nogle af de dugfriske tekster som Jouet komponerer i denne forbindelse vil blive læst op på scenen.

Ingen kommentarer:

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK