onsdag, april 22, 2009

Om en engstelig disiplin

(Anbefaling: Ina Bloms fine artikel om evindelige debatter om 'kritikkens rolle i samfundet' m.m.)

4 kommentarer:

chamfort sagde ...

En virkeligt god tekst af Ina Blom; præget af at hun er netop kunsthistoriker (for på det felt passer hendes beskrivelse af en affabel og nydeligt neutral konsensus-tilstand nok bedre end på i hvert fald litteraturkritikkens gebet).

Men det afgørende er nu hendes opfordring til en enkel, men for mange vanskeligt gennemførlig manøvre: at gå fra det ængsteligt defensive, legitmitets-skrøbelige perspektiv, til en langt mere offensiv, frejdig og selvbevidst position (netop ikke at forveksle med narcisssistisk opstyltethed) på metakritikkens og kritikkens område.

Til helvede med ængsteligheden, og til paradis med frejdigheden og viljen til at svinge mellem guerilla-raidet og diagnosen.

GH

Mikkel BZ

Martin Glaz Serup sagde ...

(glæder mig til opsamlingen! kh M)

chamfort sagde ...

Ja, for søren; knokler løs med mine artikler, lige sat sidste punktum på en amerikansk sag om Clint Eastwoods helt fascinerende duo-krigsfilm om slaget ved Iwo Jima, Flags of Our Fathers og Letters from Iwo Jima, begge 2006.

Men opsamlingen kommer! Kh

M - BZ

Susanne Christensen sagde ...

Jeg elsker Ina Blom. Gik direkte ud og fik fat i Gregory Ulmers essay som viste sig at være lidt tungt at danse med, men her ligger det og gløder på mit skrivebord, the object of fascination, hilsen en fan.

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK