søndag, februar 24, 2008

Apropos - Bent Vinn Nielsen skriver i weekendens Information om Socialchefen fra helvede - Claus Hjort Frederiksen dukker frem under Nielsens seng, uhyggeligt:
Hvad så, Bent? spørger han, er du på supplerende dagpenge? Ligesom de andre narrerøve, 'kunstnere', eller hvad I kalder jer. Kan du ikke svare - er du på supplerende dagpenge?
Nej, svarer man stammende, man prøver at være lidt frisk, men det lyder ynkeligt, det kan man godt selv høre. Jeg er på finansloven, siger man.
Manden griner næsten hjerteligt, hold nu kæft, Bent, siger han finansloven!
Jamen, det passer insisterer man, jeg får 1.279,88 kr. om måneden - før skat - fordi jeg er et kulturgode ligesom Den lille Havfrue og Fregatten Jylland.

(min understregning, -mgs). Mere apropos: Der behøver ikke at følge penge med hæder.

1 kommentar:

Martin Glaz Serup sagde ...

Peter H. skriver på Sandkassen:

"Der stilles med dette forslag spørgsmålstegn ved selve det, at staten kan finde på at give penge til formål! Denne gang rammer det kunstnerne, men kan vi ikke også godt forestille os det argument, at ikke-statslige organisationer (ngo'er) selvfølgelig ikke kan bevare uafhængigheden og den kritiske sans, hvis staten finansierer dem? Jo, bestemt vi kan, og vi kan forestille os, at det går videre til egentlig statslige ansatte, og i det hele taget kan den tanke brede sig, at staten ikke skal betale til nogetsomhelst, for folk skal have lov til at bestemme, hvad deres penge skal bruges til selv.
Men Gu'fa'en skal de ej! I modsætning til al mulig ligegyldig produktion af dimsedutter og himstregimser BLOT, fordi nogen vil betale penge for at købe dem, er kunsten og litteraturen vort samfunds vidnesbyrd, ligesom det har været alle tidligere samfunds vidnesbyrd.
Der skabes i disse år en massiv kløft mellem borger og bærende kultur, ikke mindst af vores public service fjernsyn, der ikke giver kultur og kulturdebat rum efter nødvendighed. I stedet for at lære folk at tage imod kunstneriske oplevelser fodrer man dem med konkurrence-baserede talentshows, der udmærker sig ved IKKE at give den oplevelse, den forløsning på et dybere menneskeligt niveau, som kunsten alene rummer. Og når man ikke opøver den evne, svækkes den."

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK