mandag, oktober 29, 2007

…man kan ikke længere, og man har allerede længe, i meget lang tid, ikke kunnet hævde, at kunstnerisk værdi på nogen direkte måde nødvendigvis er forbundet med, eller automatisk indikerer, andre menneskelige værdiers (sociale f.eks.) tilstedeværelse. At det gode i mennesket svarer direkte til det gode i kunsten med Gud som garant. Det ville være ligesom at låne penge af den sicilianske mafia.

- Peter Laugesen i Radio Fiesole/Grassinan Cantos (2002)

5 kommentarer:

jens jacob toftegaard sagde ...

good point, den må jeg få læst

Martin Glaz Serup sagde ...

Jeg synes uden tvivl det er et HOVEDVÆRK i forfatterskabet - men der er ret mange, ret stærke og unikke værker i det skab... For et par dage siden læste jeg fx Anarkotika: HOLD DA HELT OP EN TUR, hermed, altså også, anbefalet.

Forresten har Stefan Kjerkegaard lige udgivet en bog om ordspillet hos Grotrian, Laugesen og Højholt - har kun læst Laugesen-afsnittet so far, men det er nogle fine læsninger.

Martin Glaz Serup sagde ...

Kjerkegaards Ildspor.

Anonym sagde ...

jeg vil sige hans hovedværker - selv om laugesen sikkert ville opponere mod at fremhæve greatest books i sit forfatterskab - er:

Skrift/man kan ikke sige
Katatonien
Anarkotika
Åens skrift
Kunsthistorier
Radio Fiesole/Grassinan Cantos

de skal læses, de bøger, skal de!

Martin Glaz Serup sagde ...

Helt alene i hele verden og hip som ind i helvede og Vejrudsigter er heller ikke værst, vil jeg lige tilføje... (på jysk).

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK