lørdag, februar 03, 2007

Sebastians monster anmeldt

... i Politiken og Berlingske Tidende i dag.

4 kommentarer:

Ida Ebbensgaard sagde ...

"Sebastian Rules" - flotte anmeldelser, tillykke.

Anonym sagde ...

Også tillykke fra mig - godt gået, Martin!

Kh

Marius

Martin Glaz Serup sagde ...

Tak, og det var da dejligt med gode anmeldelser - det er jo slet ikke noget man kan forvente med børnebøger; (ikke bunke-) anmeldelser, tæt på udgivelsen, hvorfor egentlig ikke?

Martin Glaz Serup sagde ...

Og i Ekstra Bladet i dag:

Børnebog : Hold da fest for en overraskelse

Ekstra Bladet 4. februar 2007, reportage, side 37


Martin Glaz Serup og Lars Vegas Nielsen: ’Sebastians monster’. 30 s. 209 kr. Alma . Fem stjerner

Artige forældre siger ’godnat og sov godt,’ når de slukker lyset på børneværelset om aftenen. De sjove hvisker ’godnat og husk, monstre findes!’ Og lige nu har en snu dreng, Sebastian, bildt sine hensynsfulde forældre ind, at han er bange for monstre. Der er nemlig ikke noget, der er så kedeligt som at skulle i seng.
Far åbner skabet for at vise Sebastian, at der ikke er noget monster derinde, men det er der! Et vaskeægte edderkoppeklamt monster, mand! Farstemmen bliver først tynd, så meget høj, mor bliver bleg, og læseren hviner af fryd. Sebastian fører an ind i monsterverdenen, han er jo slet ikke bange.
Serup og Vegas viser sig her som stjerner på den danske billedbogshimmel. Teksten siger kun det allermest nødvendige i et sprog, der er draget stor omhu med. Billederne er collager, blandingsteknik og detaljerigdom. Her er der i den grad tale om et samarbejde mellem ord- og billedkunstner – et surprise-party for alle dem, der er fyldt seks år.
Kamilla Löfström

Billedtekst:
Far får et chok, da han ser monsteret i Sebastians skab. Er det en drøm, skjult kamera eller et surprise-party? (Tegning: Lars Vegas Nielsen)

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK