lørdag, august 29, 2015

Den kommende weekend er det tid til årets Suså festival, den 23. i rækken. Festivalen finder sted den 28., 29. og 30. august på Grønnegades Kaserne KULTURCENTER Næstved, kun 5 minutter fra Næstved Station. Her kan du opleve samtidens kompositionsmusik udført af de allerbedste musikere med i alt 10 koncerter fordelt over de tre dage.


Allerede fredag eftermiddag kl. 16, til festivalens allerførste koncert, kan man opleve et helt unikt værk, nemlig Simon Steen-Andersens prisbelønnede Black Box Music opført af Håkon Stene og Århus Sinfonietta.
Black Box Music er komponeret for solo percussion, en forstærket kasse, 15 instrumenter og video. Udgangspunktet er den klassiske solist-dirigent rolle, men i dette tilfælde er direktionen og solodelen én og samme ting. Den fysiske ramme er en helt traditionel teaterscene med scenetæppe, rekvisitter og scenelys - men her er scenen også et instrument i sig selv. I værket undersøger Simon Steen-Andersen rammerne for både direktion og dukketeater og udforsker lydmæssige såvel som visuelle sammenhænge.
Værket vandt Nordisk Råds Musikpris 2014.

…….

Til alle festivaler kan der ske ændringer i programmet og således også til årets Suså Festival. Digteren Ursula Andkjær Olsen har desværre måttet meddele forfald til søndagens forfatterkoncert, men det er lykkedes festivalen at engagere en anden kendt digter, nemlig Martin Glaz Serup.
Martin Glaz Serup (f. 1978) er indiskutabelt en af Danmarks mest betydningsfulde digtere; på hans blog, Kornkammeret, finder man skarpe essays og ikke mindst en imponerende linksamling, der samler bundter (bündeln) af tråde fra poesiens overdrev i ind- og udland

…..

Suså Festival har eksisteret i 23 år og er tre intense dages koncerter, hvor 10 fremragende hold solister og ensembler fra ind- og udland præsenterer spændende ny kammermusik og tværgående indslag. Suså Festival lader i år 29 nutidige komponister tegne et billede af musikken - i Spanien gennem ti værker, i Danmark gennem fjorten værker og derudover værker af komponister fra Sverige, Island, Japan, USA, Italien, Tyskland og Frankrig.

Festivalen byder på et bredt indblik i, hvad kompositionsmusik i 2015 er for en størrelse. Forrest står musikken, og folkene bag Suså Festival glæder sig til igen i år at stille spørgsmål ved vores opfattelser af, hvad musik kan, vil og skal.

Du kan se meget mere på festivalens hjemmeside på www.susaafestival.dk eller ringe til festivalen
på tlf. 57 64 91 64. Billetter kan købes gennem BILLETnet og sj-billetten.

Ingen kommentarer: