tirsdag, november 12, 2013

Netop udkommet: RELATIONEL POESI

- kan købes HER for sølle 118 kroner og 80 øre! -
- og HER kan man se indholdsfortegnelsen og læse et uddrag af bogen -


Den relationelle poesis manifestationer er meget forskelligartede, men de har alle visse elementer til fælles: det reportageagtige, forsøget på at udvide det æstetiske rum og det politiske potentiale, denne gestus rummer, samt en processuel form der på forskellig vis arbejder med tidslig udstrakthed.

Den relationelle poesi er optaget af samtidens kulturelle og etiske diskurser, bredt forstået. Dens politiske potentiale findes i dens radikale inklusion og i undersøgelsen af, hvad der er synligt hvornår og hvorfra, og de generelle og specifikke betingelser for distributionen af det sanselige. Man bør være opmærksom på, hvem der får tildelt en stemme i et offentligt rum, men også på hvem der får tildelt hvilken stemme. Hvordan kunne en politisk poesi se ud i dag?

Relationel poesi er en introduktion til den relationelle og konceptuelle poesi og dens nære forløbere, med internationale perspektiveringer og grundige læsninger af Peter Laugesen, Pentti Saarikoski, Ulf Karl Olov Nilsson, Ida Börjel, Kenneth Goldsmith og Derek Beaulieu.

Martin Glaz Serup er kritiker, forfatter og ph.d.-stipendiat ved Københavns Universitet.

1 kommentar:

knudsteffen sagde ...

Lyder meget relevant. Og de første brutto 12 sider giver da klart anledning til fortsat læsning ...Og det risikable ved extrapolering af værkets tematik isoleret i stedet for at se på værkets totale distribution er interessant. En slags relationel forholden sig mellem de to positioner - med rette vægtning-lyder rimelig ---uden at lande i en klinisk værkautonomi som vor moder lavede den i gl dage. Grattis. knud