søndag, oktober 27, 2013


Jeg kan ikke døje den der holdning med, at en lang uddannelse skader kunstnerisk talent. Som om man skrev bedre som fårehyrde, end hvis man er vokset op i Klampenborg med en professorfar og en mor, der var sadomasochist. Dannelse er godt, og man burde ikke have lov at sidde i Folketinget, hvis man ikke kan stave til Baudelaire.
 - Bent Vinn Nielsen i Kristeligt Dagblad (26/10/2013)

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvordan sker kortslutningen fra kunstnerisk talent til folkestyre?

Martin Glaz Serup sagde ...

Det handler ikke som sådan om kunstnerisk talent, det handler om at (ud)dannelse er godt. Og, tror jeg i det konkrete citat, også implicit om at de der sidder på Christiansborg burde føle sig forpligtet på at være lige så godt dannet når det kommer til kunst og kultur, som de (muligvis) er når det kommer til økonomi og statestikker. Men det sidste er for egen regning, min udlægning af Bent Vinn Nielsen; det han konkret taler imod i artiklen er den kryptoromantiske, tåbelige idé om at man bliver bedre forfatter eller kunstner hvis man ikke på forhånd ved noget om hvad man laver... Imodsætning til alle andre fag. Vel stadig en relativ udbredt opfattelse; jeg er i hvert fald stødt på den flere gange... Og er det ikke også Rifbjerg der stadig (?) raser imod Forfatterskolen? Man hører sjældent nogen rase imod Kunstakademierne eller Musikkonservatorierne, men nu frygter jeg at jeg er ved at løbe HELT af sporet, jeg har lige drukket en enorm kraftfuld æblemost og spist et stykke chokolade, der må have været mere UMIDDELBAR energi i den kombi end jeg lige havde regnet med... Må... Stoppe... Nu...

Martin Glaz Serup sagde ...

Iøvrigt mener jeg at Karthago bør ødelægges!

erik sagde ...

Det er en typisk Vinnsk glidefinte; en professionel tryllekunstners værk. Man kigger på sidemanden og spørger: hvordan gjorde han det? og tricket forbliver intakt trods alle forsøg på forklaringer. Vinn er savnet som klummist, også selvom Rene Jean Jensen er en drøm af en afløser.