mandag, marts 08, 2010

Han går efter brede forlig, og socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, har blandt andet erklæret sig enig med Per Stig Møller i, at nyhedsdækning på tv skal forbedres.

»Som udenrigsminister gik jeg over til at se den engelsksprogede version af Al-Jazeera. Jeg var simpelthen ikke klædt på i forhold til, hvad der skete ude i verden, hvis jeg kun så DR og TV 2. Den elektroniske presse er kommet til at ligne tabloidaviser som Ekstra Bladet og B.T. Det er kriminalstof – nogle Bandidosrockere går over til Hells Angels, eller nogen bliver skudt, hvilket selvfølgelig er forfærdeligt …«.

Men tror du ikke, det optager mange mennesker?

»At nogle Bandidosrockere går over til Hells Angels?«.

At nogen er blevet skudt?

»Jo, og det skal også være der. Jeg bagatelliserer det ikke. Men der sker mange ting ude i verden, som påvirker os, ændrer vores fremtid og så videre. Og her mener jeg, at man især prioriterer kriminalstof og social elendighed. Sager med misrøgtede børn er frygtelige, og det er godt, de kommer frem. De skal være der. Men det er påfaldende, at det meget ofte er tophistorierne. Jeg savner mere væsentlighed i prioriteringerne«.
- Kulturminister Per Stig Møller i Politiken - det lover godt...

Ingen kommentarer: