fredag, april 17, 2009

Brede skuldre og smal litteratur

(Plus to gode forslag fra Klaus Rothstein: Få gang i noget litterær efteruddannelse af forlagsredaktører. Og Lad Torben Madsen anmelde lyrik i Politiken)

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

"Kanske har den gamla tidens politiska litteratur helt enkelt dukat under för vår tids egocentrism. Egocentrisk tid kräver egocentrisk litteratur. Det har inte litteraturen blivit sämre av, men hur är det med solidariteten?" skriver Annina Rabe på Ordfront.se

Lars Bukdahl sagde ...

Fantastisk Jesus & Mary Chain-inspireret støjrock-versionering af Rothsteins klumme, der kommer frem på skærmen, når i det mindste jeg trykker på linket, rock on, Klaus!

Martin Glaz Serup sagde ...

Jeg bruger Firefox, her virker den fint?!!

mai sagde ...

det gør den altså ikke her Martin, men jep, der er en vis grafisk elegance over det.

Martin Glaz Serup sagde ...

Bogmarkedets redaktionssekretær skriver til mig: "Det er dit link der glipper – det fungerer fint direkte fra www.bogmarkedet.dk"

Martin Glaz Serup sagde ...

Nu skulle mit dybe link (overskriften på denne post) også gerne fungere.

chamfort sagde ...

Kære Martin,


hermed som lovet en reference til George Orwells lille tekst om den profesionelle anmelders plagsomme eksistens: den står i The Collected Essays, Journalism and Letters of George Orwell, London, Secker & Warburg 1968, vol. IV, ss. 18-184, og er betitlet "Confessions of a Book Reviewer", med tydelig og selvironisk hilsen til Thomas de Quinceys Confessions of an English Opium-eater.

Bemærk at Orwells tekst er personlig, at han med andre ord implicerer sig selv i miseren; at han udtrykkeligt er anmelder, ikke kritiker (jfr. Tom Kristensens berømmelige sondring); og endelig at han - som ofte med Orwell - bag sin beundringsværdigt uprætentiøse stil skjuler en række ganske skarpe, konkrete forslag og ræsonnementer.

Som også lovet, skal jeg nok sende dig - formentlig i begyndelsen af denne uge - en opsamlende tekst, som foreløbig afslutning på ikke mindst Audun Hamres begavede og tankevækkende indlæg andetsteds på denne blog.

GH

Mikkel

chamfort sagde ...

Pardon, der forsvandt et et-tal, Orwells korte (!) tekst står side 181-184. GHM

Martin Glaz Serup sagde ...

Så er bogen bestilt på www.bibliotek.dk - der er kun én eksemplar i den danske biblioteksstand lader det til...

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK