mandag, september 01, 2008

Litlive 5 år!!!

Nyhedsbrev september 2008

Denne måned kan Litlive fejre sit femårsjubilæum! Siden det første nummer af Litlive udkom i Danmark i september 2003, har vi udgivet flere hundrede anmeldelser, givet plads til tusinder af arrangementer i vores kalendere og arrangeret en række oplæsninger og seminarer – sådan håber vi det fortsætter, også i de næste fem år – men nu på en Skandinavisk platform med svenske, danske og norske udgaver.

I Litlive #59 dobbeltanmelder Mai Misfeldt Pentti Saarikoskis Brev til min hustru og Det yderste Europa, Ulf Karl Olov Nilsson skriver om Magnus Hedlunds odöda, odrömda, Nora Simonhjell har set nærmere på Jørgen Krogs Norsk elghund, grå, Peter Borum skriver om Jorge Luis BorgesAndre inkvisitioner, Kristina Nya Glaffey og Anders Abildgaard Nielsen om Kristin Bergets loosing louise og endelig skriver Espen Stueland om seriepenetration i Vladimir Sorokins I det heliga Rysslands tjänst.

Tips om kommende litteraturarrangementer modtages med kyshånd på litlive@litlive.dk.

God fornøjelse!


Med venlig hilsen

Redaktionen:

Annelie Axén (S), Mariann Enge (N), Martin Glaz Serup (DK), Martin Grüner Larsen (N) og Thomas Nystrøm (DK).


Øvrige medarbejdere:

Webmaster: Bo Ærenlund Sørensen (DK)

Design: Judith Nærland (N)

Skribenter: Eivind Røssaak (N), Espen Stueland (N), Frederik Hertzberg (SF), Hanna Nordenhök (S), Helena Boberg (S), Henrik Petersen (S), Hilde Martre Larsen (N), Jenny Högström (S), Johan Dahlbäck (S), Kari Løvaas (N), Karsten Sand Iversen (DK), Kristina Nya Glaffey (DK), Kristine Kabel (DK), Lars Bukdahl (DK), Lilian Munk Rösing (DK), Linda Östergaard (S), Mai Misfeldt (DK), Mikkel Bruun Zangenberg (DK), Nils Olsson (S), Nora Simonhjell(N), Peter Borum (DK), René Jean Jensen (DK), Sissel Lie (N), Tania Ørum (DK), Trond Haugen (N) og Ulf Karl Olov Nilsson (DK).


Litlive udgives med støtte fra Kulturkontakt Nord og Norsk Kulturråd.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

I morges kl. 8.00 tog 80 aktivister mod Københavns Lufthavn for at protestere mod udvisningen af mennesker til Irak. Det lykkedes for 40 aktivister at blokere check-in i Terminal 3 og hvoraf flere lænkede sig til skrankerne. Blokaden blev opretholdt i næsten en halvtime, alt imens andre delte løbesedler ud til folk i terminalen. Herefter trak politiet stavene og begyndte at slå løs på aktivisterne, flere nåede at flygte, men 14 blev anholdt.

Politiets fremfærd var meget brutal, og flere af de folk, der deltog, fik en meget hård anholdelse. Desuden er det bizart at politiet slår løs på folk der prøver at forhindre udvisningerne. Normalt anser man det for ulovligt, når folk ikke griber ind når andre er i livsfare. Og det er altså sindssygt farligt at befinde sig i Bagdad i disse tider.

Senere tilbageholdte og anholdte politiet yderligere omkring 25 aktivister for at forhindre flere aktioner. Samtidig med aktionerne i Terminal 3, blev der delt løbesedler ud i Gate-området, som informerede passagerer om udvisningerne af irakerne. To passagerer med Lufthansas afgang mod Frankfurt 10.15 nægtede herefter at boarde flyet, da de blev bekendt med at Lufthansa også tidligere har deltaget i tvangshjemsender til Irak.

Aktionen i dag var kun begyndelsen. Så længe Danmark fortsætter med at tvangsudvise folk, vil vi forsøge at forhindre det og blive ved med at gøre offentligheden opmærksom på, at de danske myndigheder uden tøven sender folk til et krigshærget land, hvor vi selv har bidraget til kaoset.

Anonym sagde ...

(28. maj) // SE: http://stopudvisningerne.blogspot.com

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK