onsdag, januar 31, 2007

HAM NIELSEN


Kornkammer Small Press
præsenterer
Ham Nielsen
Pressemeddelelse
Kornkammer Small Press udgiver d. 31. januar 2007 antologien Ham Nielsen. Bogen følger i hælene på den kritikerroste Nye Sprog, Nye Verdener, det store udvalg af Hans-Jørgen Nielsens (1941-1991) artikler og kunst og kultur som Gyldendal udgav i november 2006.
I Ham Nielsen præsenterer Tania Ørum, Morten Thing, Max Ipsen, Thomas Hvid Kromann samt Lars Bukdahl forskellige sider af Nielsens essayistiske virke. Fra det store retrospektive overblik til tætte analyser af centrale tekster. Desuden inkluderer Ham Nielsen to artikler af Hans-Jørgen Nielsen samt nogle hidtil upublicerede fotografier fra 1970erne og 1980erne.
Ham Nielsen er tænkt som en introduktion til et af de centrale kritisk-essayistiske forfatterskaber hertillands. Bogen kan downloades gratis på http://kornkammer.blogspot.com fra d. 31. januar.

Med venlige hilsener
Kornkammer Small Press
Ham Nielsen
(red. Thomas Hvid Kromann)
Kornkammer Small Press
49 sider, 0 kr.

Kornkammer Small Press er et lille, uafhængigt forlag, hvis bøger publiceres som pdf-filer til gratis download. Antologien Ham Nielsen er forlagets anden udgivelse efter optegnelserne Mortens bog af Martin Glaz Serup, der udkom i oktober sidste år.
kornkammer.blogspot.com

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

TAK!

Glæder mig til at komme i nærheden af en printer; det ser lovende ud -

Martin Glaz Serup sagde ...

Bogkommentar: Nettet bobler over af talent

Ekstra Bladet 18. februar 2007, reportage, side 41

Af Svend_Skriver

DET SYDER og bobler i den litterære undergrund. De yngre digtere og kritikere har for alvor taget internettet til sig. For nylig måtte Informations kulturredaktør Peter Nielsen f.eks. lide den tort at se sig selv gengivet i en ondsindet og stærkt underholdende parodi på nettet. Han havde formastet sig til at angribe kritikeren Lars Bukdahl og dermed vakt en yngre bloggers frådende raseri.
Ud over de mange underholdende litterære blogs, der ikke sjældent er i konstant bevægelse, kan man også muntre sig med net-tidsskriftet litlive.dk, som redigeres af forfatterne Martin Glaz Serup og Pablo Henrik Llambías. Her kan man bl.a. læse de farverige nedslagtninger af bestsellerforfatterne Knud Romer og Carsten Jensen, som avisernes anmeldere ellers har været enige om at rose i høje toner.
AT INTERNETTET har skabt mange nye muligheder for forfattere og kritikere, understreges af den unge forfatter Thomas Hvid Kromanns dugfriske udgivelse af net-bogen ’Ham Nielsen’, som man ikke kan købe i landets boghandlere, men i stedet kan downloade gratis på nettet hos forlaget Kornkammer Small Press.
I modsætning til de mange trykte bøger af forfattere på eget forlag, der ofte ikke er værd at læse for andre end den nærmeste familie, er der her tale om en egentlig kvalitetsudgivelse, som blot har været for at dyr at trykke.
Net-bogen ’Ham Nielsen’, hvor en række kritikere diskuterer den indflydelsesrige kulturkritiker Hans Jørgen-Nielsen (1941-1991), er et solidt og nyttigt supplement til Gyldendals omkostningstunge satsning fra efteråret, nemlig den store anmelderroste antologi af Nielsens væsentligste artikler ’Nye Sprog, Nye Verdener’.
DEN LÆKRE, lille net-bog er altså et eksempel på, at den litterære undergrund på internettet uden videre kan indgå i et tæt samarbejde med den etablerede forlagsverden. Det vil ikke blive sidste gang, den slags sker.
Hvis man har stærke briller, vil man formentlig kunne få øje på fremtidens bestsellerforfattere ude omkring på nettet. Det er højst sandsynligt, at yngre net-udgaver af Ib Michael og Henrik Nordbrandt er i fuld gang med at varme op til senere væsentlige udgivelser.
LIGE NU skriver de sikkert seje prosa-eksperimenter og provokerende blogs om det litterære establishment, men bare vent; om føje år langer boghandlerne tusind og atter tusindvis af deres vellykkede romaner eller digtsamlinger over disken. Mon ikke de store forlags talentspejdere allerede er i gang med at opspore de skrappeste litterære bloggere. Spørgsmålet er bare, hvem af de mange yngre skribenter, der i fremtiden formår at skrive bøger, som både når ud til et bredt publikum og samtidig også har en så høj kvalitet, at man vil læse dem om 50 eller 100 år.
Billedtekst:
Thomas Hvid Kromann – hans udgivelse ’Ham Nielsen’ kan ikke købes, men den kan fås gratis. (Foto: Lars Krabbe)

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK