fredag, januar 10, 2014

Habilitet

- - - her - - -

2 kommentarer:

Peter H. Olesen sagde ...

Godt, at Peter Nielsen bringer dette op. Problemet er nu ikke, at Jes Stein har takket ja, men at han i det hele taget fik buddet.
Desværre bærer Peter Nielsen i samme kommentar ved til et gammelt, udbrændt bål med denne formulering: "Det er et genkommende problem for kunstfonden, at forfattere sidder og uddeler midler til kolleger". Jeg synes, det er en styrke, at det er kolleger - der vel at mærke udskiftes hver tredje-fjerde år - som uddeler midlerne, fremfor ... Ja, fremfor hvem? Hvem skulle ellers sidde i udvalgene?

Martin Glaz Serup sagde ...

Ja, armslængdeprincippet er en god idé; det mindste onde måske; ikke mindst at der (bl.a.!) er aktivt udøvende forfattere i udvalget, der har massiv erfaring med det at skrive bøger - og måske kan se skulpturen i stenen (åh, så pompøs, hellere: den kommende bog i det tidlige manuskript, de tidlige skriftprøver, der vedgud kan være langt fra at være trykkeklar); og ja, Peter, jeg er enig og jeg har også tænkt det: Hvordan kan det overhovedet være at Jes Stein Petersen overhovedet er blevet spurgt om han vil indtræde i udvalget? Hvad fanden sker der? Her er det vigtigt for mig at sige at dette for mig ikke har noget at gøre med JSPs evner osv. (dem kan vi fint diskuetre et andet sted), men simpelthen det faktum at han er litteraturredaktør på Politiken - så kan og skal han da ikke også sidde i Statens Kunstfond.