fredag, oktober 13, 2006

Siden sidst...

Mortens bog er blevet downloaded mere end 2000 gange, skal man tro manden der ejer serveren den ligger på.

Thomas Hvid Kromann og Vibeke Henningsen kommenterer, blandt andre, Bent Blüdnikows krav til samtidslitteraturen. Førstnævnte skriver bland andet:

”(…) kan man ikke rent faktisk tale om en konform anti-foghsk konsensus på forfatterfløjen generelt? Sådan har jeg i hvert fald selv oplevet det, f.eks. da jeg sad som styrelsesmedlem i Dansk Forfatterforening. Flinke mennesker, meget flinke sågar, men også med politiske automatreaktioner, der nogle gange savnede raffinement og selvkritik.
Det kan godt være at Blüdnikow politiserer unødigt (og det gør han da, jeg er bestemt ikke en Blüdnikow-fan), men jeg vil hævde, også med baggrund i de eksempler som Martin giver, at disse forfattere anmeldes positivt ift. deres politiske sindelag: De har simpelthen den rigtige (konformt-behagelige venstreorienterede, dvs. anti-foghske) holdning! (…)”

Og sidstnævnte:

”(…) At tale om politisk kunst er i mine øjne ligeså meningsløst som at tale om udenrigspolitisk kunst, økonomisk kunst eller kunstnerisk kunst. (…)”


Peter Poulsen er ikke lige så meget oppe at køre over Janus Kodals Henrik Have-film, som Tue Andersen Nexø er.

4 kommentarer:

THK sagde ...

Tillykke med den virtuelle bestseller! Alt gratis fra nethavet! Måske bliver det et lokalt, dansk foregangs-eksempel på en (i en vis forstand) mindre litteratur, der kan udfolde sig hinsides enhver traditionel kalkule... ?

Thomas Oldrup sagde ...

2.000?!

Martin Glaz Serup sagde ...

Ja, det ligner vitterligt en bestseller... bortset fra at den ikke er blevet solgt... en bestgiver, perhaps... med mindre enelleranden åndssvag robot har taget fejl af noget og har hentet ned og ned og ned...

Peter H. Olesen sagde ...

2.000 gange - og saa har jeg ikkengang väret dér endnu.Saa det bliver mindst 2.001, Serup.
Men bekymrer det dig ikke at du saaledes bidrager til Gratis-samfundet?
Naa, dén debat skal ikke törres af paa din bog, saa bare dette: Tillykke med det!

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK