onsdag, oktober 25, 2006

Man kan varme op til Fra konkret poesi til digital poesi-seminaret her...

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

"Ved Netværkets forrige, meget vellykkede arrangement om Little Magazines d. 22.-23. Oktober 2006 var fremmødet af netværksdeltagere meget ringe. Hvis deltagelsen til denne konference er ligeså sløj, vil der ikke fremover blive taget initiativ til større konferencer, da de kræver megen energi og tid. Så ved I det." Det burde måske kunne motivere endnu mere - siger jeg, som ikke engang selv ved, om jeg vil kunne komme.

Anonym sagde ...

Angående noget andet.

Den diskussion, der blev taget en smule hul på i det tidligere indlæg ” Der findes antageligt kvinder i Danmark...” smuldrede hurtigt, og jeg kom i tanke om den igen, da jeg kom forbi Stines blog (http://stinnesspeciale.wordpress.com/).

Stine skriver speciale om bloggere og undersøger lige nu mønstre, motiver, sprog etc. indenfor blogverden. Hun skriver bl.a. noget meget interessant om blogrolls (dvs. links til andres blogs):
”Blogroll er et metaværktøj som skaber et netværk mellem blogs. Mange bloggere vælger at have en liste over de weblogs de selv læser. Denne liste tjener som inspiration til læsere men samtidig bære den et kraftigt signal om det sociale netværk bloggeren er en del af, eller ønsker at identificere sig med. Det kan ofte observers at de der ofte læser og kommentere på en weblog samtidig findes i blogrollen. Herigennem opstår grupperinger af weblogs med et bestemt emne eller andre forhold der binder dem sammen. Blogrollen vender jeg tilbage til for den har en stor betydning for synligheden af en weblog, nær det handler om at være synlig i online netværk er antallet af links til en weblog nemlig afgørende, derfor er de weblogs som optræder på flest blogrolls også de mest populære og indflydelsesrige. Der er samtidig en uskreven regel i blogverdenen om at selvom andre synes din weblog er fed og har dig på deres blogroll behøger du ikke at have dem i din blogrolle, denne liste over andre weblogs sender på den måde et vigtigt socialt signal om bloggerens position i det sociale netværk.”

Altså er det god grund til at være bevidst om, hvem man linker til. Hvis man derfor er interesseret i at anerkende eller inkludere kvindelige bloggere i sit netværk er en blogroll et godt sted at starte. Jeg ser en tendens til herreværelser i blogrolls i nærværende netværk.

Men igen er udvælgelsen – og fravægelsen – der foregår i disse blogrolls jo motiveret af mange faktorer: fag, IRL-venskaber etc., så det er svært at gennemskue, hvad der handler om køn.

Min pointe er bare, at en blogroll er et stærkt signal, der bør bruges med stor – måske større – bevidsthed.

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK