torsdag, oktober 02, 2014

Samfundet har hårdt brug for de æstetiske fag

- - - læs dagen kronik i Politiken af Mette Sandbye og Maja Horst her - - -

(...) Forsknings- og uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen gentager i disse dage gang på gang sætninger som ’at vise ansvar’ og ’jeg kan ikke være andet bekendt’.

Og meningsdannere, politikere, chefredaktører, almindelige borgere, ja, sågar vores egne studerende sluger det råt.

Det er fornuftigt, mener mange, at ministeren nu ’viser ansvar’ og skrumper hele Det Humanistiske Fakultet med samlet set en tredjedel, selv om der i 2013 kun var 5,9 procents ledighed på landsplan.

Lad os se bort fra, at det er selvsamme regering, der over en årrække har kontaktet os hver sommer i begyndelsen af august og bedt os om at optage nogle flere, fordi regeringen – og ikke mindst de radikale – har haft en målsætning om ’den bedst uddannede generation nogensinde’.

Det er sjovt at køre i rutsjebane i Tivoli i fuld fart op og ned. Men det er ikke den måde, man laver ansvarlig uddannelsespolitik. Det er os, der viser ansvar, og det har vi gjort i mange år.

Vi uddanner flere, mere effektivt, mere kompetencebevidst, mere direkte erhvervsorienteret end nogensinde før. Men arbejdsløshedskurven er samtidig støt faldende, og der er ikke på nogen måde tale om, at 30 procent af humanisterne, endsige os fra ’de æstetiske fag’, er arbejdsløse. (...)

Ingen kommentarer: