mandag, december 05, 2011

PRESSEMEDDELELSE


HALVDELEN AF FORLAGET ARENAS REDAKTION TRÆKKER SIG ØJEBLIKKELIGT

Undertegnede, Jonathan Nielsen og Jakob Østergaard Nielsen, har per dags dato valgt at trække sig som redaktører på forlaget Arena. Det skyldes grundlæggende, at vi ikke længere har den fornødne tillid til hverken Arenas bestyrelse eller bestyrelsesformand Elisabeth Friis’ faglige, organisatoriske og økonomiske dispositioner.

Vi har meget stor veneration for forlaget, og vi har i forlængelse heraf lagt op til en dialog med bestyrelsen om Arenas fremtidige prioriteringer, hvilket bestyrelsen desværre ikke har ønsket at efterkomme. Efter et tumultarisk forløb og en tilsvarende problematisk ’opsigelse’ per 1. januar, 2012, ser vi os således nødsaget til at forlade forlaget øjeblikkeligt.

Siden vores indtræden i Arena i december 2009 har vi bestræbt os på at sikre forlaget økonomisk og tilsvarende tilføre Arena en mere konsistent og tidssvarende kunstnerisk-litterær profil. Dette arbejde har bl.a. resulteret i udgivelser af Per Aage Brandt, Claus Carstensen, Eske K. Mathiesen, T.S. Høeg, Kaspar Kaum Bonnén og Peter Laugesen, ligesom initieringen af forlagets bogklub, Klub Arena, og den dertilhørende småtryksserie, Arena Kontra, der siden januar 2010 har sikret Arena det nødvendige økonomiske fundament for forlagsdriften.

Vi ønsker Arena alt det bedste fremover, og vi kan kun beklage, at det ikke længere er os muligt at bidrage til forlagets fremtidige arbejde.


Med venlig hilsen,

Jonathan Nielsen og Jakob Østergaard Nielsen

6 kommentarer:

Lars Bukdahl sagde ...

Jeg synes, det er svært og trælst at forholde sig til sådan en halvkvædet protestsang, hvor folk, man godt kan lide, siger grimme ting om andre folk, man godt kan lide, uden at specificere, hvorfor der bliver sagt noget grimt. Når Jonathan og Jakob udsender en decideret pressemeddelelse om deres farvel, må de jo mene, at uenigheden ml. dem og Elisabeth og resten af bestyrelsen er principielt betydningsfuld og ikke bare personligt fnidder, men lad os for søren da så få at vide, hvad det går ud på!

nexø sagde ...

Ja, det er meget sært. "Du er fyret" - "Nej, det er jeg i hvert fald ikke, for jeg siger op!"

Martin Glaz Serup sagde ...

Det er rigtig nok, de holder på det sådan halvt ... Har ikke længere tillid ... Men hvorfor ikke? Jakob? Jonathan? Vil I oplyse os?

Jakob Østergaard Nielsen sagde ...

Kære Lars, Tue og Martin (og OFFENTLIGHEDERNE),

Det er for så vidt ikke for at være decideret øretæveindbydende (eller regulært uld-i-mund), men vi synes jo egentlig, at der er gjort rede for de overnævnte spørgsmål i den allerede udsendte pressemeddelelse. Uden at fornærme nogen (og det i særdeleshed Arenas bestyrelse) tror jeg godt, at man kan fastslå, at der har været uenigheder om den faglige og organisatoriske linje internt i forlaget.

Den slags uenigheder er (og i sagens natur) interne, men vi har i hvert fald kunne konstatere, at den lige dele aktivistiske og økonomiske linje, som vi har lagt for dagen, ikke har været ønsket i og på Arena. Af samme årsag, og som i enhver anden organisation i øvrigt, må et givent samarbejde natuligvis ophøre som direkte konsekvens deraf.

Hvordan Arena fagligt kommer til at prioritere, og tilsvarende organisere sig fremover, vedrører af åbenlyse og gode grunde ikke os, men vi ønsker forlaget (og som der også står i pressemeddelelsen) alt det bedste fremover.

Mvh, Jakob og Jonathan

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
knudsteffen sagde ...

Organisationers og institutioners alm komplexe liv har et institionelt, dvs rationelt sprog, og dertil et konkurrende personligt sprog. Begge er normative dialekter. ksn