onsdag, december 15, 2010

Derfor nominerede vi Voetmann og Klougart

9 kommentarer:

Martin Glaz Serup sagde ...

Bemærk at det lykkes den trætte redaktionssekretær på Berlingske Tidende at stave forkert til begge forfatternavne i overskriften...

Mai sagde ...

Men hvad siger du Martin, er det et godt valg?

Martin Glaz Serup sagde ...

Jeg ville hellere høre hvem Sven Holm mener hellere skulle have haft nomineringerne?

Peter sagde ...

Sven Holm skal bare tie stille. Og de nominerede forfattere kan sgu da ikke gøre for at de er blevet nomineret. Og Voetmann er da ikke et ungt, ubeskrevet blad, eller hvad det nu var Jens Andersen kaldte ham i Berlingeren. Åndssvag sag.

Martin Glaz Serup sagde ...

Men helt overordnet er det vel ikke noget problem at de nominerede er unge, og der er masser af præcedens i den retning i prisen - særligt plejer de svenske indstillinger at være 'modige' i den retning - Anna Hallberg har været indstillet to gange (forste gang for sin debut) og - var det sidste år? - Andrzej Tichy og Johan Jönsson, men også fx Carl Frode Tiller fra Norge, Ursula Andkjær Olsen fra Danmark og Markku Paasonen fra Finland... Derfor kan og skal man selvfølgelig diskutere om det er de rette der er indstillet til prisen, men ud fra en litteraturfaglig betragtning, ikke?

Martin Glaz Serup sagde ...

Og her skriver Lars Bukdahl mere om priser og lister i det hele taget...

Lars Bukdahl sagde ...

Det ville jo også være fedt, hvis de nominerede vandt!
Og faktisk har der været flere ikke-oldinge (dvs født efter '60) blandt vinderne de senere år, Stridsberg, Aidt, Oksanen, men alle med gennembrudsbøger (3./4. ((prosa)bog i forfatterskabet) og ikke debutbøger, hvilket taler for Voetmanns reelle chancer! - som jeg har skrevet på min blog, er der forskel på debutbøger, men det er og bliver undtagelsen, at de er hovedværks-suveræne - lovende er ikke nok til Nordisk Råd, eller Kritikerprisen for den sags skyld. Og hvad synes I faktisk, debattører, om, bøgerne, for selvfølgelig må man gerne mene noget om prisnomineringer!?

mai sagde ...

http://metteoest.blogspot.com/2010/12/er-det-synd-for-josephine-klougart.htmlc

Her samles der lidt op. Og ja, jeg synes det er synd, fordi hun er en talentfuld forfatter, som sikkert engang vil være en oplagt kandidat, men ikke er det endnu, dertil er der simpelthen for meget upræcist overkill i hendes knopskydende sprogfigurer. Oplagt synes jeg derimod Voetmann er, og hvis man havde valgt at lade ham få følgeskab af en af de mere garvede forfattere som faktisk har udgivet i år (der var flere at vælge imellem) havde det været et fint valg. Og ja, bøgerne skal diskuteres, ikke forfatternes ydre eller alder.

Martin Glaz Serup sagde ...

Tak Mai. Her er linket funktionelt. Og her står der også lidt.