torsdag, juni 10, 2010

Hvis jeg var litteraturkritiker...

Hvis jeg var litteraturkritiker (og ikke mig) ville jeg muligvis hæfte mig ved at Martin Larsens Hvis jeg var kunstner, Martin Glaz Serups The Field (der udkommer på dansk som Marken) og Niels Franks Spørgespil, der alle er udkommet i første halvår af 2010, kunne være de første manifestationer af en ny eller anden eller anderledes måde at skrive kritik og essayistik og kryptobiografi (briografi som en litterær fiktionsgenre) på i Danmark.

15 kommentarer:

Lars Bukdahl sagde ...

Jeg hæfter mig ved!

Fucked Up Forlag sagde ...

Jeg har ikke læst din bog, Martin, men idag har jeg læst Larsen, og min første reaktion er: Vældig morsom!

Susanne sagde ...

Siger Susanne.

Erik Skyum-Nielsen sagde ...

Nå, dette sidste lille spark afleveres egentlig bare i anledning af VM i fodbold. Den lå lige til højrebenet. Selv for en kejthåndet og derfor uhjælpeligt venstrebenet anmelder

THK sagde ...

Jeg ved godt at der er tale om en slåfejl, men lad os da endelig kalde denne nye type for BRIOGRAFI og ikke biografi, kulørte byggeklodser til en eller anden form for eksistens.

Martin Glaz Serup sagde ...

BRIOGRAFI, den er jeg med på Thomas!

THK sagde ...

det er faktisk en skidegod titel!
Den er hermed vedtaget.

Mai sagde ...

Jeg hæfter mig også ved, sikke et hæfteværk! Hvornår udkommer Marken Martin?

per-olof.dk sagde ...

- Brio er selvfølgelig interessant, men ligefrem reklamere for dem? Genrebetegnelser er en prokrustes-seng - væk med dem! En såkaldt biografi er jo kun et selektivt udvalg af måske-kendsgerninger, så et 'hvis' er velanbragt. (Helt ny er ideen nok ikke. Udstillede i hvert fald i 1968 billeder hvor alle titler begyndte med 'måske' - :-))

Susanne sagde ...

For ikke at sige: Hæftige sager!

Rasmus sagde ...

Brio er altså de der modeljernbaner i træ. Det er Duplo, der er de kulørte klodser. Jeg ved ikke, hvordan jernbanen passer ind metaforisk.

Rasmus sagde ...

(Duplografi!)

Peter sagde ...

Brio laver bestemt også klodser!

http://www.brio.net/BRIO_NET/Danmark

Rasmus sagde ...

Okay, dem blev jeg så snydt for i min barndom. Jeg vil dog stadig hævde, at briografien og duplografien er to vidt forskellige genrer.

Martin Glaz Serup sagde ...

The Field findes som bekendt allerede som pdf på /UBUeditions, på dansk og i bogform skulle Marken gerne udkomme på Space Poetry, og der går stærke rygter om at en bilingual udgave er på vej i bogform på det L.A.-baserede forlag Les Figues Press. Sådan cirka.