onsdag, november 18, 2009

En radiovært har sendt mig en mail og spurgt om ikke der findes optagelser af poesioplæsninger online - det gør der vel? Jeg henviser til PennSound, Ubuweb, Archieve of the Now og Lyrikline, men hvor skal jeg sende hende hen, hvis hun vil høre dansk???

4 kommentarer:

Vibeke Nielsen sagde ...

Der ligger en del på mange forskellige sprog på archive.org Søg forfatternavnet på sitet. Desværre er en del oplæsninger fra festivaler ikke indekseret på en måde, så man kan finde den enkelte forfatter ved blot at indtaste navnet i søgevinduet på archive. Derfor må man søge på festivalens eller seminarets navn. Fx her: http://www.archive.org/search.php?query=subject%3A%22Audiatur%22 hvor flere danskere "gemmer sig" under festivalens titel. Deres læsninger er skam uploadet, men man er nødt til at klikke på overskrifterne for at finde ud af det.

Ellers prøv på bibliotek.dk, der heldigvis er begyndt at linke til myspacesider for lyrik-cd'er o.a. Eller bare myspace, hvor mere projektorienterede lydkunstneriske ting lægges op. Desuden er der naturligvis blogs med player...og youtube. Der er vist også nogen, der kalder sig podhead.dk , der har noget. Det er især slam og den slags.

Det helt store problem er, at google ikke indekserer titler og navne, der kun er beskrevet i selve playeren. Så hvis den person som har lagt tingene ud, har glemt at skrive navn og titel på selve siden, fremfor kun i playeren, så finder man det ikke via google, men er nødt til at gennemtrawle myspace sider og blogs for at se om der skulle ligge en lille player med noget godt og gemme sig derinde.

Nogen decideret platform for dansk poesi i lydform findes mig bekendt ikke.

Go'jagt!

Martin Glaz Serup sagde ...

Hej Vibeke,

Tusinde tak!

Martin Johs. Møller sagde ...

Forfatterstemmer.dk findes. Det er bare ret småt endnu.

Sidakri sagde ...

Hun kan jo også klikke ind forbi [FINGERPRINT]s hjemmeside. Der ligger selvfølgelig kun oplæsninger af de fire værker vi har udgivet so far, men det er da en begyndelse.
www.forlaget-fingerprint.dk