onsdag, juni 21, 2006

"Ingen vover at tro på sig selv, før en anden gør det"

- Øverland ifølge Erik Knudsen i samtalen imellem ham og Anne-Marie Mai i Virkeligt (2006).

3 kommentarer:

Jonathan Wichmann sagde ...

Sjovt, jeg har lige læst den modsatte ytring for ca. 2 min. siden et andet sted på nettet, altså: "Hvordan kan du forvente, at folk tror på dig, når du ikke tror på dig selv". Og så tænkte jeg, "hvad er det interessante i det citat?" ...

Martin Glaz Serup sagde ...

Tja... Erik Knudsen skriver om sin kone, Lise Sørensen, hvordan hun som 20-årig debutant var... usikker måske, på sig selv og hvad hun kunne, indtil "den store dame" Edith Rohde inviterede hende indenfor i en særlig kreds, og 'troede på hende'... Hvordan det også må have givet hende power til at fortsætte, til at gøre nogle ting, have en selvsikkerhed til at gøre de ting... Men det er måske fuldkommen banalt??

Jonathan Wichmann sagde ...

Nej, det er det vel ikke. Og under alle omstændigheder skal jeg på ingen måde være den, der vurderer, om det er det el. ej... Det ville ikke give nogen mening. Men det er slående, at det næsten stik modsatte udsagn er lige så 'sandt'. Filosofisk set dækker de to modsatrettede udsagn vel i øvrigt over to helt grundlæggende positioner, vil jeg mene, så helt banalt kan det da ikke være.

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK