mandag, december 19, 2016

Nyt nummer af Floret!

--- her ---

Med bidrag af:
 
FREKE RÄIHÄ
KROPP ANKARE BÄGARE
ANNA TRAUGOTT
TURISME
FILIP LINDBERG
I KORSNINGEN MELLAN SÅRBARHET OCH SARKASM
MARTA HUGLEN REVHEIM
FANG MEG
DAVID ZIMMERMAN
EN MEMOAR OM DET QUEERA
INGRID SENJE
FORSKYVINGAR
JOSEFINE HØJHOLT
I FRYDEN BÆRES HÅBET SOM ET FLAG
ANTON JUUL
ET DIGT
BJÖRN KOHLSTRÖM
KRASS REALISM MED SINNE FÖR DET ABSURDA
TRINE WILHELMSEN
MOD DET NØDVENDIGE
MALIN WIDERT SCHOUG
BLOMMORNA

Hvad dansk kultur egentlig er

- her -

torsdag, december 15, 2016

Læsesteder – At læse poesi er som at lære at læse igen

(...)
Jeg vil gerne diskutere hvordan vores verden bliver mindre, når vi ikke læser andet end det vi er vandt til, når vi ikke beskæftiger os med andet end det vi har lyst til, det der umiddelbart forekommer tillokkende, tilgængeligt, lige for. Uanset om det er litteratur fra andre kulturer, andre tider, skrevet af folk med andre køn, andre anskuelser og interesser og baggrunde, på andre måder, andre genrer end vi er trygge ved. Jeg synes heller ikke at vi skal kalde mennesker der kun læser forfattere af samme hudfarve som sig selv for racister, eller mennesker der kun læser forfattere der har samme køn eller seksuelle orientering som sig selv for chauvinister eller sexister eller hvad man ellers kan finde på. Klart at verden bliver mindre. Når jeg bør læse bredere og dybere er det for min skyld, som samfund bør vi gøre det for vores.
-  uddrag fra et essay jeg har i det seneste nummer af det norske litteraturtidsskrift Kamilla; er man på Facebook, kan man også læse det i sin helhed på tidsskriftets side dér. Nej. Her.

Danish Literature as World Literature

- here -

lørdag, december 10, 2016

Kamilla & Dansken - udgivelse og oplæsning i København i dag!

HOLD NU KÆFT MANN:

Litteraturtidsskriftet Kamilla kommer til Danmark for å feire utgivelse av Kamilla & dansken. Vi byr på opplesninger, gratis slalåmbrus og billige tidsskrift.

Sted: Møllegades BoghandelMøllegade 8A, 2200 Kbh N, 2200 Copenhagen, Denmark

Kom innom kl. 17.00, bli til 19.00, så ser vi hvor festen fortsetter etterpå (noen sier litteraturhuset).

Opplesere:
Victor Boy Lindholm, Martin Glaz Serup, Mette Norrie, Andrea Winsløw, Sif Friis Scherrebeck, Jonas Reppel og kanskje noen andre overraskelser.

tirsdag, december 06, 2016

Jeg udlover en burger på Flyvergrillen til den første højreorienterede, der tør indrømme, at den borgerlige verdens klimafornægtende adfærd parret med en enstrenget vækstreligiøsitet og forkærlighed for fossile brændstoffer har skabt en dybt alvorlig og måske irreversibel situation. Indrøm, at vi har tabt (mindst) 20 års mulig omstilling til fordel for hovedløst fastholdelse og udskamning af de mennesker, de eksperter, de politikere, det samfund, der længe har forsøgt at gøre opmærksom på de katastrofale følger af vores overforbrug.
 - Peder Frederik Jensen har skrevet en kronik i Jyllands-Posten i dag.
Mit øje er mit kældedyr
Cecilie Lind
- her -

mandag, december 05, 2016

Kritikken mangler knudepunkter

René Jean Jensen
i Information
- her -
Jamen, sikke noget, det hele går altså ikke automatisk ad helvedes til med raketfart - jeg tænker på Østrig, hvor Alexander van der Bellen er blevet præsident (og Nobert Hofer altså ikke blev det); man kan jo blive helt optimistisk et kort øjeblik. Også når man læser det her digt af Johannes Lilleøre, og ser at Kasper Hesselbjerg har fået en pris for den lysende og morsomme og kloge og originale Salatfeber, som jeg altså også anbefaler. Hurra.

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK