onsdag, september 25, 2013

Bøgernes verden

anledning af at den mangeårige forlægger Per Kofod trækker sig tilbage og overhænder sit forlag til Lindhardt & Ringhof, blev der den 28. august 2013 holdt et seminar under overskriften Bøgernes verden, og mere præcist omhandlende "- hvad det kræver at skrive og få udgivet og læst (kvalitets)litteratur, og hvordan vilkårerne ændrer sig." Forfatteren Martin Glaz Serup var en af talerne på seminaret, her er hvad han sagde.

Karsten Sand Iversen om Lars Noréns første dagbog på Promenaden

- - - her - - -

Om hvordan det er at være menneske i verden

- - - her - - -

tirsdag, september 24, 2013

Peter Laugesen på Promenaden

Digterne optræder måske for tit som klovner og for penge på steder, hvor enhver idiot kan sige sig selv, at interessen for digte er lille eller fraværende. I et samfund baseret på underholdende profit og profitabel underholdning er det indlysende, at sådan må det være. Hvis man, som situationisterne i sin tid eller Michael Strunge i sin, bare for at nævne enkelte efterkommere af Dada, forestiller sig, at poesien kunne være en ting, der brækker mure ned mellem et sådant samfunds gensidigt hinanden udelukkende små triste legepladser, må det være digterne selv, der bestemmer, hvor og hvordan sådan murbrækning skal foregå, og ikke mere eller mindre tilfældige arrangører af klovneri i pauserne mellem ingenting og ingenting.
- kontekst her.

The New Human in Literature

- - - here - - -

mandag, september 16, 2013

Om Gertrude Stein i Hellerup i morgen

tirsdag d. 17. september kl. 17-19 fortæller Tania Ørum og Laura Luise Schultz om Stein i forbindelse med Øregaard Museums kommende udstilling om Man Ray

Se mere: http://oremus.dk/forside/det_sker/kalender_1
Bemærk entré og tilmelding!  

Museet skriver:

Salonaften à la Gertrude Stein


Velkommen til en salon à la Gertrude Stein. Som en af de centrale skikkelser i det parisiske kunstnermiljø i 1920'erne holdt Stein saloner på sin bopæl i Rue de Fleurus.

Tania Ørum og Laura Luise Schultz fra Københavns Universitet er drivkræfter i Det Danske Gertrude Stein Selskab og de fortæller om Steins betydning for Picasso, Hemingway, Matisse og Man Ray.


Entré: 80 kr.
Tilmelding: oremus@gentofte.dk

lørdag, september 14, 2013

fredag, september 13, 2013

Svensk tema på Promenaden

Lige nu sker der virkelig meget ovre på Promenaden, der er ihvertfald tre tråde i gang - Elisabeth Friis har skrevet om at være Tvangsindlagt i den hvide verden, svenske Sara Ahmed inddrages og blandt andet bliver Christina HagenWhite Girl læst mere kritisk og undersøgende end det tidligere har været tilfældet; se ikke mindst kommentarerne. Kamilla Løfstrøm skriver om hvordan Mediesverige opfører 'I Lars Noréns Rige' i anledning af udgivelsen af anden omgang af Lars Noréns dagbøger - som Løfstrøm i øvrigt har anmeldt godt i dagens udgave af Information [vist endnu ikke online, men her er noget forskræp fra samme avis]. Endelig har René Jean Jensen breaket den kedelige ting: den gode svenske digter Ola Julén (1970-2013) er død, alt for ung. I kommentarfeltet skriver folk om deres oplevelser med Julén og ikke mindst: med hans digte. Jeg anbefaler alle at læse det hele!

I dag i København: Release KULTURO #36

Pressemeddelelsen siger:

Kom til release party for det nye KULTURO!

Fredag den 13. september frigives det nye nummer af KULTURO - "Maskiner, teknik og mekanismer".

I Science Frictions seje lokaler vil der være film, musik og billige øl - samt KULTURO#36 til spotpris

Vel mødt, vi håber at se så mange som muligt!

Kl.16-22 på. Science Friction - Sankt Hans Gade 26A, 2200 N

mandag, september 09, 2013


Vanessa Place or Goldsmith embody North American expansionism and they give it good taste, post-experimental refinement, radical-soft.
They demonstrate what’s happening with critical post-theory writing that chooses to embrace capitalism while boasting about the twist. A performance of hegemonic possession? No. That would threaten its institutional click.


--- more here ---

Nyt fra Vagant

- og fra Giorgio Agamben blandt andet; blandt andet her og her.

tirsdag, september 03, 2013

Oplæsning og musik i Valby den 11. og 12. september!


- Klokken 19.30, dørene åbnes klokken 19, billetter købes i døren for 50 kroner -
- Sted: Det Gamle Tigerhus, Valby Langgade 52 -

På musik:
Benjamin Koppel, Thommy Andersson og Morten Lund
På ord:
Victor Boy Lindholm, Niels Frank, Martin Glaz Serup
og for første gang i Danmark:
amerikanske Johannes Göransson og russiske Natalia Fedorova (kun 12/9)

Kom glad!

Kornkammer er flyttet!

og findes nu på KORNKAMMER.DK